Tiggy og Tessa venter sammen med Anne på at de skal udstilles for første gang til skue i Køge. Tiggy sover sødt i sin kasse men Tessa skal have det hele med så godt der er "hul i taget" på transportkassen, så man kan se hvad de andre hunde laver:-)

Selv om alle fire hunde har været vant til at høre en støvsuger fra de var helt små, er det alligevel noget af det farligste, der findes i deres lille verden. Så når den bliver startet er det godt at man kan søge i sikkerhed bag Tim. Selv om det kan være svært at se, så ligger der 4 Tibetanere i sikkerhed omkring Tim. Men selv om han passer godt på dem, er det nu meget godt at holde øje med støvsugeren alligevel. For man kan aldrig vide om sådan en fæl tingest kan finde på at sluge en lille tibbe:-)

Tiggy er på vinterferie hos Tessa og de to hvalpe nyder sneen i skoven sammen. Tessa synes det er dejligt at have besøg af sin søster og der bliver rigtig leget. Også Nell og Flopsy nyder sneen men de vil hellere snuse efter mus under sneen end lege.

Tiggy og Tessa er begyndt til hvalpetræning sammen med en masse andre hvalpe af alle mulige racer. Tiggy og Anne er meget dygtige og Tiggy er næsten en mønsterelev på holdet. Tessa og
hende i den anden ende af snoren er knap så motiverede og dygtige. Men vi lærer da lidt en gang imellem. Både Tessa og Tiggy synes det er meget hyggeligt at møde alle deres hvalpevenner en gang om ugen:-)
Anne og jeg er nødt til at stå med god afstand imellem vores to små hunde under træningen. De er nemlig sikre på, at de bare skal lege og have det sjovt når de er sammen. Så hvis de kan se hinanden, vil de bare i gang med at lege og absolut ikke lære noget:-)

Mor og datter - Flopsy og Tessa - sidder og nyder aftenstilheden i skoven. Og sikrer sig at fasanerne kommer godt i seng i træerne:-)

Søndag den 22. januar var vi en flok meget interesserede ejere af Tibetanske Terrier der havde taget imod Hanne Mathiasens invitation til at deltage i en kursusdag for nye opdrættere af de dejlige hunde. Vi havde en rigtig hyggelig dag og Hanne sørgede for at vi drog hjem med en masse gode informationer. Tak til Hanne og Jan for en rigtig fin dag.

Vi bliver vist nødt til at købe en ny hundekurv til Flopsy:-) Tessa er nu blevet så stor at der ikke er plads til både hende og Flopsy i hundekurven mere. Og små hvalpe er nu en gang så egoistiske, at de mener at det der med et langt ejerskab det ser man stort på. Tessa har i hvert fald taget ejerskab på den godt brugte kurv.

Nogen gange kan man godt savne sin søster Tiggy til en god leg. De to "gamle" vil hellere sove end lege. Det er lidt keeeeeedeligt.

Så er den store dag kommet hvor Tiggy flytter hjemmefra. Anne og Tim har længe ventet på denne dag. Der er vist ingen tvivl om, at hun får det rigtig godt i sit nye hjem. Og vi ved at vi tit kommer til at se hinanden alle sammen.

Der er hård konkurrence om Flopsys hundekurv på trappen. Hvalpene har også opdaget at det er et dejligt sted at opholde sig.

Tiggy og Tessa har i denne uge været på besøg hos dyrlægen for at blive vaccineret og chippet. Dyrlægen var meget tilfreds med dem. Tiggy var ikke vildt begejstret for at blive chipppet. Det gik bedre med vaccinationen. Dyrlægen havde været så betænksom, at han havde varmet vaccinen i sin lomme så det ikke sved helt så meget at blive vaccineret, som det ville have gjort med en kold vaccine:-) Tessa klarede det hele med lidt mindre piv - til trods for at hun er lillesøster.
Vi holder dem fortsat fra andre hunde de næste par uger til vi er sikre på, at vaccinen virker.
Nu mangler de deres rabiesvaccination. Så varer det ikke mange måneder før de kan komme med ud i den store verden sammen med os.

Det er så hyggeligt at være to små legesyge hvalpe som har rigtig meget glæde af hinanden. Det sker dog også at legen bliver lidt for vild og at den ene hvalp får fat i den anden hvalps hale og lige i farten glemmer at munden er fuld af små skarpe hvalpetænder. Det giver lidt hyl og piv. Men så kommer mor Flopsy farende og skiller de små fightere ad. Man skal lære at opføre sig ordentligt overfor hinanden:-)

Mormor Nell er en rigtig sød og tålmodig mormor. Hun deler omsorgen for hvalpene med mor Flopsy. Og hvalpene synes det er rigtig hyggeligt at ligge og putte sammen med hende. Og nogle gange er det også rigtig sjovt at hive i hendes pels. Hvad har hun ellers en lang pels til?

Tim og Anne har også være på besøg. Igen igen:-) Tiggy skal hjem og bo hos dem om ikke så lang tid. De har begge været med lige fra Tiggy og Tessa blev født og har været på rigtig mange besøg. Og vi har også været på besøg hos dem med både Nell, Flopsy, Tiggy og Tessa. Det var hvalpenes anden biltur. Den første var til dyrlægen lige efter de var blevet født. Men den kunne de selvfølgelig ikke huske. Denne gang var den første halvdel af køreturen lidt udfordrende men så faldt de til ro. Med mor Flopsy på den ene side af transportkassen og mormor Nell på den anden side. Så kan man da ikke andet end være tryg. Og de klarede i fin stil at komme ind i Anne og Tims hus. De var fuldkommen trygge begge to og følte sig hjemme med det samme.

Farmor Maj-Britt har været på besøg hos os for anden gang for at se Khela og Flopsys små dejlige hvalpe. Farmor var meget tilfreds med de to små som blev "målt og vejet". Og de fik også afprøvet deres små skarpe tænder godt og grundigt. De små synes det er dejligt at have sådan en sød farmor og vi andre synes det er dejligt at have så meget erfaring at trække på. Vi havde nogle meget hyggelige timer sammen alle sammen og håber at Maj-Britt snart kommer på besøg igen:-) Næste gang sammen med Khela og Zelma som desværre måtte blive hjemme på Fyn på grund af Parvo Virus-udbrud i nærheden af hvor de bor. Hvalpene er endnu ikke vaccineret og vi var enige om, at vi ikke ville risikere at de blev smittet.
Indtil hvalpene bliver vaccineret holder vi alle vores fire hunde væk fra andre hunde så vi ikke risikerer at de små bliver smittet.

Det er ikke så dårligt at have besøg af farmor. Hun havde en rigtig fin gavepose med til både Tiggy og Tessa. Legetøjet er allerede taget i brug og de har haft stor fornøjelse af det:-)

Tiggy og Tessas smukke farmor Zelma og dejlige far Khela - udstillingsparate og meget smukke. Især Tiggy kan ikke løbe fra hvem hendes far er. Hun ligner ham utroligt meget. Tessa ligner mere sin mor Flopsy

Så har de to små fået navne - langt om længe. Indtil nu har de heddet Mulle 1 og Mulle 2. Men nu er de blevet døbt henholdsvis Tessa og Tiggy. Tessa til venstre på billedet skal blive boende hos sin mor og mormor og Tiggy flytter ikke så langt væk. Ca. 10 min herfra så det skal nok blive til mange besøg både det ene og det andet sted. Deres kennelnavne bliver Whinlatters Tessa Cottontail og Whinlatters Tiggy Cottontail.

Mor er stadig den bedste til at fodre men lidt fast føde engang imellem er nu heller ikke så dårligt. Og når der kommer noget ind skal der også noget ud:-) Godt at der er noget der hedder køkkenruller

Find to små trætte Tibetanske Terrier :-)

En uge gamle. De små hvalpe er efterhånden knap så små. De har fordoblet deres høje fødselsvægt (omkring 285 gram) og vejer nu omkring 600 gram. Tiden går med at spise, sove, spise, sove. Det er ikke meget man hører til dem. Flopsy er en god og opmærksom mor.

Flopsy og hendes 2 små dejlige tævehvalpe

<p>Flopsy har den 23. september været hos dyrlægen for at blive skannet, så vi kunne finde ud af om hun er med hvalpe. Det var ikke nemt at skanne hende med alt det pels hun har, så dyrlægen måtte lige have fat i trimmeren for at fjerne lidt pels:-) Men det var hele "pelstabet" værd for indenunder gemte der sig to små hvalpe. Den ene kunne vi se ganske tydeligt. Den lå og bevægede sig og vi kunne se det lille hjerte banke. Den anden var lidt mere utydelig. Så hvor mange hvalpe der kommer blev ikke afsløret:-) Det finder vi først ud af om nogle uger, når hun har født. Flopsy trives og har taget næsten et kilo på på godt 4 uger og hun spiser godt. Dejligt at appetitten ikke fejler noget.</p>

Hvalpe

Flopsy har den 23. september været hos dyrlægen for at blive skannet, så vi kunne finde ud af om hun er med hvalpe. Det var ikke nemt at skanne hende med alt det pels hun har, så dyrlægen måtte lige have fat i trimmeren for at fjerne lidt pels:-) Men det var hele "pelstabet" værd for indenunder gemte der sig to små hvalpe. Den ene kunne vi se ganske tydeligt. Den lå og bevægede sig og vi kunne se det lille hjerte banke. Den anden var lidt mere utydelig. Så hvor mange hvalpe der kommer blev ikke afsløret:-) Det finder vi først ud af om nogle uger, når hun har født. Flopsy trives og har taget næsten et kilo på på godt 4 uger og hun spiser godt. Dejligt at appetitten ikke fejler noget.

AUGUST 2016

Flopsy har været på besøg hos Khela på Fyn og dette besøg resulterer forhåbentlig i nogle små hvalpe i uge 42:-)

Flopsy Cottontail

DNAtest: Ja
HD: A
Øjenundersøgelse: OK
LL: Clear
CCL: Clear
PRA3: Clear
RCD4: Clear


 • Forældre ________________________

  Far


  Jigme Lamleh Vom Mariengrund


  _______________________

  Mor:


  Dari Tamba's Wangmo
  ________________________

 • Bedsteforældre ________________________


  Ka Ta Ya's Jaffa-Lamleh

  ________________________

  Winni Lamleh Vom Mariengrund
  ________________________


  Silveridge Harlequin Quill

  ________________________


  Dari Tamba's Kunga

  ________________________

 • Oldeforældre ________________________

  Ka Ta Ya's Jason Lamleh
  ________________________
  Ka Ra Ya's Kiki
  ________________________
  Ka Ta Ya's Chinook
  ________________________
  Jina Lea Lamleh Nama-Schu
  ________________________
  Tzering Dzongka Nima og Silveridge
  ________________________
  Silveridge Elk Wing Paradun
  ________________________

  Silveridge Mc Cloud Hermit
  ________________________
  Kanjur's Dari Tamnba Lamleh
  ________________________

Khela

Khela har haft succes i udstillingsringen

DNAtest: Ja
HD: A
Øjenundersøgelse: OK
LL: Clear
CCL: Clear
PRA3: Clear
RCD4: Carrier

 • Forældre ________________________

  Far


  Patou's Hecktor  _______________________

  Mor:  Lhinacre Nowibelongtoyou  ________________________

 • Bedsteforældre ________________________


  Tschal-Pa's Am-Chou Dawa

  ________________________

  Ka Ta Ya's Little Big Mama

  ________________________


  Lhinacre Lateformydate

  ________________________


  Tibicinan I Belong To You

  ________________________

 • Oldeforældre ________________________

  Tschal-Pa von Nama-Schu
  ________________________
  Fee von Wobesi
  ________________________
  Schaka-Ta's Imazan
  ________________________
  Schanti's Bijou-Lamleh
  ________________________
  Millington's Undercover
  ________________________
  Lhinacre Falsealarm
  ________________________

  Humbberding Deja-Vu
  ________________________

  Pam-Zamirin Neige Eternelle
  ________________________