TIBETANSK TERRIER

Racen Tibetansk Terrier kan beskrives med få ord:

   En skøn familiehund

   En glad hund

   Nem at have med alle vegne - uanset om det er på familiebesøg eller ferie

   En vagtsom hund - man er ikke i tvivl når der er nogen der nærmer sig huset

   Elsker at ligge på enten en trappe eller et havebord og skue ud over sit rige

   Har en del pels som skal plejes

PELSPLEJE

Med en langhåret hund som den Tibetanske Terrier er det svært at komme uden om, at der er noget der hedder pelspleje. Men man skal lige huske, at pelsplejen ikke kun er et arbejde men også er en god hyggestund med hunden.

Det er meget vigtigt med nogle gode børster, kamme osv. Man skal altid at børste indefra med at børste hunden. Man løfter al pelsen op og børster lidt pels af gangen. Hvis man børster oppefra opdager man ikke filtrene indenunder.

Det er godt at starte tidligt med pelsplejen, så hvalpen vænner sig til at blive børstet. Og et lille bad en gang imellem er heller ikke af vejen. Så bliver den lille hvalp også vænnet til det.

Når hvalpen er 6-8 måneder starter deres pelsskifte til voksenpels og i denne periode er det vigtigt at børste dem ofte. Det er også vigtigt at de bliver badet regelmæssigt. Denne overgangsperiode varer til hunden er ca. 1,5 år. Så er voksenpelsen vokset ud.

Før et bad er skal pelsen være redt helt ud så der ikke er nogen filter. Til badet bruges en god hundeshampoo og balsam. Når hunden er vasket og skyllet tørres den godt. Vi bruger et håndklædedækken, som kan suge det værste vand efter badet. Derefter bliver pelsen tørret godt igennem med en hårtørrer. Her er det vigtigt at tørre pelsen helt i bund samtidig med man børster pelsen igennem. Forbliver pelsen fugtig i bunden vil den filtre meget hurtigt.

Husk også dagligt at fjerne "søvn" i øjenkrogene samt regelmæssigt at klippe kløer på hunden, hvis de ikke slides naturligt. Og hårene i øregangene skal også regelmæssigt plukkes. Det gøres nemmest ved at man trækker nogle få hår ud af gangen.

Med langhårede hunde er det også en god ide at komme en elastik eller et spænde i pandehåret, så man kan se hundens dejlige øjne og så øjnene ikke bliver generet for meget af pelsen.